jag känner mig berusad

Jäkla dålig blogg det här.

 

Jag har inte så mycket att skriva, inga bilder att visa heller. Jag har liksom firat jul. Inga konstigheter.

 

Lista på filmer jag har helt/delvis sett på senaste tiden:

 

Harry Potter och Den flammande bägaren (2 gånger+extramaterial)
Harry Potter och Fången från Azkaban( 2 gånger)
Harry Potter och Fenixorden
Lost säsong 5
This is England
Förortsungar
Kalle och chokladfabriken
Bilar
Hajar som hajar
Into the wild

Ibland tror man att man vill titta på nåt spansktfranskttyskt drama, men egentligen vill man ju bara titta på Harry Potter.

Jag har köpt en mössa med öron. Inte människoöron tyvärr.


sara

det är inget kvar av det här året.


Jag känner för att bygga en sån här krage till nyår. Det är den finaste kragen jag sett.

jag glömmer ofta om jag lagt upp bilder här förut.

Den 23e december 2010

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur.
Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

Jag tittar på Americas funnies home videos och idag är en sån dag när det är jättekul.
Jag tänkte mest önska alla en god god jul eftersom jag nog inte kommer göra det imorgon. Tack till allla för det viktigaste året i mitt liv.

sophie


kan ni hinna undan mina hundar med alla segrar som går att vinna vunna springa strunta i det, det finns ingen chans att hinna undan mina hundar med alla gömmor som går att finna funna ingalunda det kommer finnas hundra

Dåliga på att uppdatera just nu. Men det är bra för vår marknadsföringsstudie. Allt har en mening.

 

Mors.


LOOK WHAT WE DID

Nu finns det ett nytt ställe att kika in på då och då.

http://partalitegranna.blogg.se/lookwhatwedid/

Just nu är det bara ett ganska tråkigt och fult arkiv över ganska tråkiga och fula bilder, men i framtiden kommer vi att publicera massa massa av det vi ritar och målar där. Hoppas ni kikar in då och då. Vi ska påminna och länka. Saker vi ritar kommer från och med nu att hamna i kategorin LOOK till vänster (även längst ner under projekt) och bara läggas upp smakprov här på parta. Resten hittar ni alltså på LOOK WHAT WE DID.

alla vi som gillar mean girls räcker upp en hand

jag målar naglarna med mitt nya finaste rödglittriga nagellack och känner mig lite som en julkula. Min taktik är att måla nästan hela fingrarna och sedan ta bort allt utanför. Förutom det mår jag ganska sämst. Det här var den kallaste dagen på länge och trots att gamla stan är väldigt fin var det mer smärta än njutning. Ikväll ska jag bygga om bloggen lite till allas vår fördel.

smärta

Jag har en jobbig känsla i hjärtat och en smärta i hjärnkontoret som gör att jag inte kan göra någonting. Väntar mest på att få gå och lägga mig.

 

Inte den mest välspenderade lediga torsdagen i mitt liv.

Egentligen tänkte jag ladda upp en snuskig och lite stötande bild, men vi har blivit tillsagda att vi måste vara  snällare på bloggen, därför valde jag istället den här bilden på en ung Elton John.

 

sara


SSMT

http://open.spotify.com/track/0tmaLDb6R98E2NgtBbUC4L


tre böcker

Morgonen känns extra tidig, mörk och ensam idag. Det är för att det är resursdag och alla barnen sover utom jag. Jag ska göra ett viktigt prov.

När jag tittar ut genom fönstret springer samma lilla röda katt fram och tillbaka ute på gatan som sent igårr innan jag gick och la mig. Lika pigg och glad och ska hälsa på alla. Jag tror jag ska gå lite tidigare till tåget än jag behöver ifall den dyker upp.

gratis kaffe med lite lite kanel i

The legend about Amled by Saxo Grammaticus->Shakespeares Hamlet->Hamlet Interdite/Lejonkungen

Tisdag den 14:e december. Jag fyller 18 år och fyra månader idag. Jag ska inte få någon present av Sophie. Men på julafton ska jag få två stycken, en stor och en liten. Den stora är en ukelele och den lilla är ett munspel.

Vi har Peter Påhlmanlektion just nu. Jag är inte så duktig, men Sophie är ganska duktig. Vi är aldrig duktiga samtidigt. Men det är också därför vi jobbar så bra ihop.

I vår skola får man gratis mat varje dag, men vi spenderar hellre lite av våra egna pengar genom att äta lunch på Max. Det ska bli gott.sara

Man förstår inte alltid det som skrivs i den här bloggen, men jag hoppas att man kan uppskatta innehållet ändå.

I helgen har det stökats och bakats och julklappar har inhandlats och slagits in i de finaste röda byxor.

 

Imorgon ska jag klippa huvudet.

 

sara


stäng av datorn och rita


Juliette Gréco – The Most Beautiful Songs of Juliette Gréco (Les Plus Belles Chansons de Juliette Gréco)

Cellardoor.

Dagens fantasi och kreativitet har utnyttjats till fullo.
Den här teckningen är mest till Sebastian som ger mig komplimanger som jag inte riktigt kan ta emot på ett rättvist sätt.

sara

så fruktansvärt imponerad av mig själv
sara

sophietomte

Eftersom jag inte har någon dator använder jag min mors. Den består av 80% bilder på gulliga djur, 10% bilder på inte så gulliga vuxna djur, och 10% av bilder på mörka atletiska män.

Jag fick ett ryck och nu har jag handlat julklappar som en galning. En stor hög med bara bra grejjer och oj va mycket pengar jag spenderade. Nu har jag bara två ynka julklappar kvar och jag är micket micket nöjd som katten skulle sagt.


imorgon är det tredje advent och jag har inte köpt en enda julklapp.


-Världens bästa bild-

Jag har ingen dator. Solaf har vårdnaden om den tills på måndag. Hur dum den än är saknar jag den. Idag har jag desperat försökt komma på vad pingvinspelet heter. Det som jag och sara spelade på mammas jobb jämt, och sen på bana tre kunde man springa i oändlighet.

Det vill jag spela.

Innom snar framtid tänker jag blanda vaniljcola, dr.pepper och julmust. jag förväntar mig nått magnifikt.

Ett stycke söder om Soledad glider Salinasfloden in tätt till bergsidan och bildar en djup damm av klargrönt vatten.

Kvinnan från kanske vitryssland hade problem på bussen imorse. Hon hade missat att gå av vid komvux. Tur att det finns trevliga hjälpsamma herrar som står till tjänst och hjälper till. Herren fick en liten tutning från busschauffören som tack för besväret.

 

Det var kul på tunnelbanan med jag har glömt varför. Det kanske inte var idag det var kul, det kanske var någon av dom andra gångerna vi åkt tunnelbana i veckan. De är ofta kul med oss så man blandar ihop det lätt.

 

Det var kallt ute. Sophie frågade varför det var flaggor på bussarna och jag svarade att jag hade ju redan sagt det. Det är ju nobelfestligheter idag.

 

På bussen satt det barn med luciagräs på huvudet. Dom sjöng. Tog i. En av tjejerna ska spela in tre låtar i studion. En egen låt, en cover, och sen en till.

 

Datorn gick sönder så vi kunde inte redovisa om Jehovas Vittnen.

 

Till lunch fick jag rostat bröd, lök, kött och stekt ägg. Hamburgare kallades det. Sophie fick pannkakssmet.

 

Två lussebullar från 7eleven. Eller frusseknullar som vi kallade det. Eller nussenullar. Eller vad man känner för. Tänkte köpa lite folköl och hinka i oss innan naturprovet, men det blev inte av.

 

Vi gjorde naturprov om miljöförstöring. Svarade fel på näst sista frågan men var rätt nöjd ändå.

 

En timme kvar till lektion och vi fyllde i en mobbningslapp som vi inte la i facket som tillhör teamet mot kränkande behandling. Vi gick istället till Stockholms finaste elevcafé. Slog oss ner i baren. Glögg och pepparkaka 10 kronor. Ett bra pris tyckte vi och brände tungorna på den varma glöggen och tömde skålen på mandlar.

 

Uppskattade inte lektionen så värst mycket, det gör ont i mitt hjärta när regnbågsponnyn säger ordet Företag. Adam kallade mig bög. Han gör det ibland och jag gillar det inte. Undra om jag hade sagt något dumt. Sen sa jag till Adam att vi skulle äta souvlaki, men egentligen skulle vi till skolans datormänniska Solaf. Han luktar lite gott.

 

Solaf hade varit ganska duktig med den trasiga datorn men det var inte helt jättebra än. På måndag kanske.

 

Vi spankulerade iväg och träffade Frida och Fridas vän. Fick gratis chips och dricka och pepparkakor.

 

På tåget hem var det lite kallt. Sista promenadbiten upp för backen var jättekall.

 

Klockan är 21.19 och jag har kexchoklad och champagne i min mage. Det gör mig trött och lite snömosig. Nu ska jag rita.

 

Vad har kaninbebisar med det här att göra kanske du undrar. Det får du aldrig veta.


en gammal människas tvål

Jag har klippt av dreadlocken i nacken. Den var inte fin längre, konstigt formad och spretig. Men färgen var ganska trevlig. Jag spolade ner håret i toaletten.

 

sara


baby on board

Det tar ungefär 1 timme och 10 minuter till skolan varje dag. Kalla kalla mornar under bron där klarabergsgatan korsar vasagatan. Det regnar på nått sätt alltid där.

Logiskt sett tar det ungefär lika lång tid hem + ungefär 20 väntetid på olika busshållplatser eftersom vi då inte i förväg har räknat ut vilken väg vi ska ta. Väntan på nyligen missade bussar på valhallavägen med samma utsikt som alltid. Två korsade solfjädrar i samma förster och drömmen om att bo i lägenheten med kristallkronan.
70minuter+90minuter= 160minuter om dagen.
160 minuter som spenderas med samma utsikt som dagen innan. Och dagen innan det.

På en vecka åker vi till och från skolan fem gånger om vi är duktiga.
160x5= 800minuter i veckan

På en vanlig månad är det 4 skolveckor.
800x4= 3200minuter i månaden
3200 minuter är (3200/60) ungefär 53.3 timmar i månaden

Ett läsår är ca 9 månader
53.3x9=480timmar per läsår

Gymnasiet är tre läsår långt. 480 timmarx3=1440timmar på tåg eller buss under gymnasietiden.

En månad med 30 dagar är (30x24=720) 720 timmar lång.
Två månader är alltså praktiskt nog precis 1440timmar om jag har räknat rätt hela vägen hit. Det är mycket möjligt att jag inte gjort det.

Sara och jag kommer alltså när vi går ut gymnasiet i vår, att ha spenderat ungefär två månader, dygnet runt, med att åka kollektivt. Som hela januari och februari tillexempel. Dag och natt, fram och tillbaka.

Förstå min mamma, som har åkt den här vägen nästan hela sitt liv. Hon måste ha spenderat flera år på bussen.

Jag vet inte varför jag räknade ut det här. Det finns så mycket annat jag borde göra istället. Dessutom blev jag bara ledsen. Men om man ska tänka positivt så är min regniga hållplats ändå under bron där klarabergsgatan korsar vasagatan. Ska det regna på mig så ska det göra det på väg mot norra bantorget via kungsgatan och ingen annan stans.

Med det sagt så vill jag flytta till stockholm. 


sophie

IMPOSSIBLE!!!!!!!!!!!!!!!

När jag vaknade var jag plötsligt sjuk. Det lilla onda i halsen hade multiplicerat sig och nu gör det jätteont, och snor snor snor.

"jag mår lite konstigt" fick jag ur mig.

Jag mår fortfarande konstigt och har inte fått nått som andra skulle kalla vettigt gjort. Jag har tittat på Narnia och klarat Barbie som rapunzel dock. Ni ska ja sova mer för det är alt jag gör.

Krya på mig.


epost

Jag tycker inte om när min mamma säger att hon vill visa mig något roligt. Det brukar ofta vara något gammalt youtubeklipp som man tittade på för ett halvår sen och tyckte inte ens att det var roligt då. Idag var det ett mail från hennes väninna. Vuxna människor skickar roliga mail till varandra. Lite ordvitsar, lite synvillor, lite powerpoints med snuskiga bilder. I min mammas mail var det bilder. Roliga bilder. Roliga 4chan bilder. Gamla hederliga roliga 4chan bilder. Något står fel till i världen. Mycket, mycket fel.

 

sara

 


kjol

På tåget till skolan sov Sophie och jag tittade på henne. Hon sover med öppen mun. Kanske har hon för trånga näsborrar. Jag tittade ut genom fönstret och tyckte att vi åkte förbi Mörby två gånger.

 

I skolan fick vi inte spela fotbollsspelet för några pojkar tog det från oss. Våra lag saknar nog oss.

 

På Påhlmans lektion gjorde Sophie massa saker på sin dator men sen tog hon bort det mesta. Jag gjorde inte så mycket men jag tog inte bort det fast det blev lite fult. Jag ska göra om det sen någon gång.

 

Till lunch fick vi 20 bitar sushi. Ungefär fem av dom var risrullar med en liten liten gurkbit i. Vi kallar den restaurangen för ”Äckliga sushin”.

 

Vi gick till Akademibokhandeln vid Odenplan och tyckte det var bra att om vi stod på Dalagatan och någon frågade efter en bokhandel så kunde vi enkelt säga vart den låg. Inga problem.

 

Jag köpte Harry Potter 3 på svenska, fast det fanns på engelska också, men det var en pocket, men ändå ganska fin, men den bundna boken var finare.

 

Vi köpte fika och gick till en trevlig affär som skulle stänga, så en poster med Tintin på kostade bara 99 kronor nu.  Billigt, tyckte vi, men köpte ingenting.

 

På Cissikattens lektion gjorde vi delvis uppgiften och delvis inte uppgiften. Jag kopierade, klistrade in i google translate, kopierade, klistrade in i word. Det blir inte riktigt rätt när man gör så.

 

Vi ritade fyra stycken teckningar; ett rådjur, två katter varav en av dom slickar sig på tassen, två blinda möss, en pannbandsman och hans son i kundvagn. Vi gav teckningarna till våran lärare som dukiga flickor gör.

 

Vi promenerade bort till Beyond Retro och tyckte att det var behaglig temperatur. Letade runt länge efter bra saker. Provade hattar, sjöng med lite i musiken, kände sig inte lika tuff som personalen. Vi köpte varsin bra grej och på vägen ut kom en kvinna fram och ville fota oss till a german fashion magazine. Kul tyckte vi, eftersom vi var sådär snygga som man bara kan vara när man har 18 lager kläder på sig och har ätit för mycket mat. Vi tjockade upp oss bredvid varandra, tittade in i kameran och log. Hon fotade lite underifrån.

 


rita pokkemån

Som när jag googlade tårtspade när jag pratade i telefon. Man har ingen kontroll / sara

Jag har så mycket att göra att jag blir lite apatiskt och inte gör nått alls. Sara och jag gjorde dock en frikkin awesome powerpoint igår, så vi är nöjda. Vi highfivade nyss och det gjorde sjukt ont.

när jag kommer hem ska jag baka havrebollar och göra en sån här:


julkalendermaraton

Idag har vi ätit en rejäl jävla arbetarlunch. Det behövs såhär i vintertid. För att hålla värmen, för att töja ut magsäcken inför jul, för att det är gott, och framförallt är det ett bra tidsfördriv.

 

På Panduro köpte jag två pennor. En med liten udd och en med pyttepytteliten udd. Det är som en spruta. Obehagligt.

 

sara


Mår du bra James?

Det finns få saker som gör en så partypepp som när man sitter tyst i bilen hem från täby centrum och lyssnar på Afrodite jättehögt.

 

Idag har jag varit på konstutställning. Gamla människor målar så fruktansvärt tråkigt. En citron i akvarell här, ett oljigt hav där. Ett hjärta i lera hit, en hushållspappershållare målad  som en hund dit.

 

sara

MJ gone our nigga dead


Idag var all musik på radion dålig

Igår hade farmor kalas så som farmorar har. Så många tanter som klappade på mig och sa att jag hade blivit så lång och fin, och hade jag kanske färgat håret? Var det därför jag såg så annorlundra ut? Ja det hade jag sa jag. Fint sa dem. Tack så mycket. Oj va jag log och log och va trevlig jag var.

Idag var det dop och ingen hälsade på mig för alla var upptagna med det mycket lilla barnet som ännu inte blivit lång och ännu inte färgat håret. Han fick nallar och små skor och han var så nöjd och jag tänkte att jag vill ha en familj.

Nu ska jag faktiskt plugga. Jag har hört att det är så man gör.

en halva


man har så kul med toffifee

Va tråkigt det måste vara att ha en stor blogg. Att ha ett inlägg med tusen kommentarer och hälften är helt orelaterade till inlägget och ingen av dem är från nån man faktiskt bryr sig om.

Idag är det massa mysiga julfilmer på tv och jag ska få smörgåstårta ikväll. Alltså en bra kväll. Jag kom just hem från lokalen där jazzbandet repar och känner hur mycket jag önskar att jag sjäng rökigt och whiskeyigt.

Nu ska jag locka hår och gå på kalas.sophie

erik germundsjö


super secret mega tasty

Med julmust i själen och termobyxbus i kroppen - gonatt.


fina jur

Britney släpper nytt album.

Idag har vi gossat runt. Sophie tappade sin vante, där i låg hennes busskort. MEN. Krisen är löst. Den glada gubben (PGWs kompis) på pressbyrån hade hittat den och alla mår bra nu.

Snart kommer det nära och kära hit. Vi ska gossa lite mer. Nångång kanske jag lägger upp lite ofräscha bilder från idag.

Puss och Kram och Jul genom rymden.


lite jag har ritat idag


sophie

Jag önskar mig en gasmask

Torsdag.

 

Jag sov i välförtjänta 12 timmar. Min säng och jag trivs ihop igen. Jag har ritat idag, men inget som jag känner att jag vill dela med mig av. Så är det ibland. Varken jättefint eller jättefult. Bara trevligt att ha för sig själv, spara. Sen hitta om två år och slänga.

 

Imorgon ska partalitegranna berätta om partalitegranna för klassen. Våra lärare säger att vi kommer att ta över världen. Angenämt.

sarasara


han gör det med bravur

Det var roligt igår på buss 53 mellan Centralen och Tegnérgatan. De flesta av oss hade haft en tuff resväg innan vi satt där vi satt just då. En utländsk arg kvinnas väska gick sönder, en liten flicka med jätterött ansikte hade en alldeles för tunn jacka på sig och jag, jag hade stått upp i 45 minuter hemifrån till Danderyd. Vi frös, vi var försenade, vi ville alla åka hem igen. En buss kommer lastad med dålig stämning.

 

Men visst är det roligt när I'm From Barcelona – We're From Barcelona då spelas högt på bussradion.

 

sara


born huzzalas

Jag både tittar och lyssnar på årets julkalendrar. Båda är jättebra.

Jobbar lite på restaurangkoncept och snart kanske lite projektarbete. Allt från sängen. Så ska det vara. Men när det är så att roslagsbanan är otaliga timmar sen så vågar man inte. Kanske lite chokladflinga och oboy till frulle? Kanske byta lakan? Bra dag.

Jay-Z – Izzo (H.O.V.A.) älskar när man hör jackson five i bakgrunden.


sophie

Allt du gör är så viktigt

jag vet att det är min tur att skriva på papper. i brevlåda. du bor på nummer sju. men jag tappar bort mig. vet ju inte vad jag vill säga. du säger allt och jag bara läser och förstår men kan inte svara klokt nog.

När du presenterar mig och jag får säga mitt namn. jag vet redan vem jag talar med med de vet inte vem jag är. du pekar. flicka säger du. så stolt över att stå bredvid dig. du drar mig närmre och precis som du lovade lämnar du mig aldrig ensam förens dom gömmer mig för dig.

ibland tar orden slut. ibland sägs dem på ett nytt språk och jag lyssnar på nytt. ibland blir dem till ljud.

kan snart inte sova om det inte är med andedräkt mot nacken. hud mot hud. det är bara dumt och tomt utan. och du kommer hit så sent att det är för sent. men det blir aldrig för sent säger du.

alla dagar alla nätter med dig nu.

homosektual

Vi pumpar Kanye på lektion och Sara har just levlat lite på grodspelet. Bra jobbat Sara.

Jag längtar till bakpotatis, Sara och Kalle ikväll. Och filmen despicable me (som laddas hem sjukt snabbt).

Kalle såg föresten först. Fem poäng till honom.

RSS 2.0